Peste 75.000 de angajaţi ai unuia dintre cele mai mari sisteme spitaliceşti din Statele Unite, Kaiser Permanente, au intrat într-o grevă de trei zile, pentru a cere condiţii de muncă mai bune, o grevă de amploare care zguduire serviciile de sănătate americane, potrivit unei coaliţii de sindicate care îndeamnă la această grevă pentru denunţarea unor ”practici de muncă incorecte”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coaliţia sindicatelor îndeamnă la grevă în California, Oregon, Virginia şi la Washington.

Greva a început miercuri, pe Coasta de Est, şi urma să se extindă pe Coasta de Vest, unde se află cea mai mare parte a forţei de muncă din cadrul grupului.

”Este o decizie dificilă şi ştim că necesită sacrificii din partea noastră, a tuturor, însă conducerea Kaiser continuă să negocieze cu rea-credinţă cu privire la soluţii de care avem nevoie de urgenţă pentru a rezolva criza lipsei de personal a Kaiser. Siguranţa şi starea de bine a pacienţilor şi angajaţilor noştri sunt în joc”, a denunţat coaliţia sindicală.

”Aceasta este cea mai importantă grevă a angajaţilor sectorului sănătăţii din istoria Statelor Unite”, subliniază coaliţia.

În cazul în care revendicările greviştilor nu sunt soluţionate, o nouă grevă ar putea să fie organizată în noiembrie, avertizează ea.

Sindicatele cer, între altele, o creştere a salariilor şi protecţie împotriva unei externalizări a serviciilor.

Grupul Kaiser Permanente s-a declarat ”dezamăgit” de această grevă şi a anunţat că menţine centrele medicale deschise pe timpul acţiunii de protest.

Însă este de prevăzut un timp mai mare de aşteptare, avertizează grupul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.