Cel puţin 61 de imigranţi, inclusiv femei şi copii, s-ar fi înecat în urma unui naufragiu "tragic" care s-a petrecut în largul coastelor Libiei, a anunţat sâmbătă Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Citând mărturii ale supravieţuitorilor, agenţia ONU a precizat că nava părăsise oraşul libian Zuwara cu 86 de persoane la bord.

Valurile înalte au inundat ambarcaţiunea şi 61 de migranţi, inclusiv copii, sunt daţi dispăruţi şi se presupune că au murit.

Agenţia a precizat că majoritatea erau din Nigeria, Gambia şi alte ţări africane. De asemenea, agenţia a precizat că 25 de supravieţuitori au fost transferaţi într-un centru de detenţie din Libia şi că li se acordă asistenţă medicală.

Libia este unul dintre principalele puncte de plecare pentru migranţii care încearcă să traverseze Mediterana şi să ajungă în Europa.

OIM estimează că peste 2.200 de persoane s-au înecat în timp ce încercau să traverseze această zonă numai în acest an, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai periculoase rute de migraţie din lume.

În iunie, cel puţin 78 de persoane au murit şi alte 100 au fost salvate după ce un vas de pescuit s-a scufundat în largul sudului Greciei.

În timpul traversării Mediteranei, zeci de migranţi se înghesuie frecvent în ambarcaţiuni prea mici pentru a-i putea adăposti în siguranţă. Cei care fac această călătorie speră, de obicei, să ajungă în Italia înainte de a se îndrepta spre alte ţări din Europa, unii fugind de conflicte sau fiind persecuţii, alţii fiind pur şi simplu în căutarea unui loc de muncă.

Peste 153.000 de migranţi au ajuns în Italia în acest an din Tunisia şi Libia, potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.