Departamentul de Stat american a asistat peste 400 de cetăţeni americani, rezidenţi permanenţi şi alte persoane calificate să evacueze Fâşia Gaza, anunţă marţi un purtător de cuvânt, Vedant Patel, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de Stat american Antony Blinken anunţa săptămâna trecută că aproximativ 400 de americani şi membri ai familiilor lor - aproximativ 1.000 de persoane în total - sunt blocaţi în Fâşia Gaza.

Evacuarea străinilor din Fâşia Gaza a fost împiedicată de către mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi provocări logistice, iar mii de străini sunt blocaţi în enclavă.

Un acord a permis săptămâna trecută evacuarea începând de miercuri unor persoane care deţin paşapoarte străine şi palestinieni răniţi grav prin punctul de trecerea frontierei de la Rafah, din Fâşia Gaza în Egipt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.