Peste 40 de milioane de americani au votat - anticipat - în alegerile de la jumătate de mandat, depăşind nivelul din alegerile legislative din 2018, potrivit US Elections Project, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Americanii înnoiesc marţi întreaga Cameră a Reprezentanţilor şi o treime din Senat, dar şi o serie de posturi de aleşi locali, mulţi guvernatori şi procurori.

Peste 18 milioane de americani au votat anticipat - personal -, iar 22 de milioane de americani şi-au trimis buletinul de vot prin corespondenţă, în total peste 40 de milioane de voturi în acest an.

În 2018, 39,1 milioane de persoane au votat în "midterms".

Republicanii au făcut recursuri împotriva unor puncte foarte tehnice, cu scopul de a invalida anumite voturi anticipate în state-cheie, în care rezultatul alegerilor ar putea să fie foarte strâns.

Curtea Supremă din Pennsylvania le-a dat dreptate republicanilor şi a stabilit că aceste buletine nu pot fi înregistrate, în cazul în care sunt datate greşit.

Milioane de voturi ar putea fi vizate de această hotărâre.

În Wisconsin, republicanii au obţinut ca anumite voturi prin corespondenţă să fie anulate, în cazul în care adresa martorului, care este necesar să fie prezent în timpul procedurii, nu este completă.

Recursuri erau în curs în Michigan, în vederea descalificării anumitor voturi, exprimate fără un act de identitate.

Fostul preşedinte Donald Trump afirma, săptămâna trecută, că a observat primele semne de fraudă în votul prin corespondenţă în Pennsylvania - un stat-cheie în alegerile de la jumătate de mandat.

Aceste acuzaţii au fost respinse imediat de către reprezentanţii electoriali ai acestui stat.

În 2020, Donald Trump a acuzat - fără să prezinte vreo probă - autorităţile mai multor state americane că i-au ”furat” alegerile prin ”trucarea” votului prin corespondenţă.

Milioane de americani încă susţin această teorie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.