Peste 4.000 de cereri au fost depuse pentru a sponsoriza ucrainenii care doresc să vină în Statele Unite ale Americii, în 48 de ore de la lansarea procesului simplificat de către administraţia Biden, pentru cei care fug din Ucraina devastată de război, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Serviciilor de Cetăţenie şi Imigrare din SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Departamentul pentru Securitate Internă a lansat un portal online „Unirea pentru Ucraina”. Programul cere ca ucrainenii care doresc să intre în SUA să fie sponsorizaţi de un cetăţean american sau de o persoană, şi include organizaţii de relocare şi organizaţii non-profit.
 
”De la lansarea portalului, USCIS a primit peste 4.000 de solicitări (Formularul I-134, Declaraţie de sprijin financiar) de la solicitanţi care acceptă să sprijine cetăţenii ucraineni sau membrii familiilor lor apropiate ca parte a procesului Unirea pentru Ucraina”, Matthew Bourke, un purtător de cuvânt al USCIS, a declarat pentru CNN.
 
Solicitanţii ucraineni vor fi supuşi verificărilor de securitate riguroase, inclusiv screening-uri biografice şi biometrice, vaccinări complete şi alte cerinţe de sănătate publică, inclusiv primirea vaccinului Covid-19, pentru a fi eligibili. Ucrainenii trebuie să fi fost şi rezidenţi în Ucraina, din 11 februarie.
 
Sponsorii trebuie să treacă prin verificări proprii de securitate, precum şi să declare sprijin financiar. Nu există o limită a numărului de persoane pe care o persoană sau un grup le poate sponsoriza, dar oficialii administraţiei au precizat că le vor evalua mijloacele şi capacitatea de a sprijini ucrainenii.
 
Secretarul DHS Alejandro Mayorkas i-a încurajat pe ucraineni să folosească procesul simplificat în loc să se deplaseze la graniţa dintre SUA şi Mexic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.