Sute de pasageri şi membri ai echipajului s-au îmbolnăvit în timp ce se aflau la bordul unei nave de croazieră a companiei Princess Cruises, dar cauza suferinţei lor rămâne deocamdată un mister, relatează CBS News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, 284 din cei 2.881 de pasageri de pe uriaşul vas de croazieră Ruby Princess au anunţat că se simt rău în timpul voiajului pe care l-au făcut între 26 februarie şi 5 martie, au declarat anchetatorii de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite. De asemenea, 34 din cei 1.159 de membri ai echipajului au raportat că s-au îmbolnăvit.

Simptomele invocate au fost vărsături şi diaree.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Epidemiologii şi agenţii de sănătate a mediului din cadrul Programului de igienizare a navelor al CDC au sosit de îndată ce nava a acostat în Galveston, Texas, la 5 martie.

Aceştia nu au stabilit deocamdată ce a cauzat îmbolnăvirile.

Echipajul de pe navă a făcut curăţenie mai frecvent şi a folosit proceduri de dezinfecţie odată ce a început epidemia de la bord, a declarat CDC. De asemenea, aceştia au colectat mostre de scaun pentru a fi analizate de CDC.

Angajaţii au recomandat pasagerilor bolnavi să se izoleze în camerele lor, a declarat un purtător de cuvânt al Princess Cruises.

Compania crede că îmbolnăvirea a fost probabil cauzată de un norovirus, un virus foarte contagios care provoacă vărsături şi diaree. Norovirusul, care este numit uneori "virusul vaselor de croazieră", provoacă peste 90% din focarele de boli diareice pe navele de croazieră, potrivit CDC.

Între timp, nava Ruby Princess a pornit într-o nouă călătorie, a precizat compania. Ultimul grup de pasageri, aflat în prezent într-o croazieră de şapte zile în Caraibe, a fost informat despre creşterea numărului de îmbolnăviri în timpul voiajului precedent.

În trecut, Ruby Princess a ţinut prima pagină a ziarelor ca loc al mai multor focare de COVID-19, inclusiv într-o croazieră din 2020, la începutul pandemiei de coronavirus, când a acostat în Australia cu sute de cazuri pozitive la bord.

În ultimii ani, CDC a monitorizat focarele de COVID-19 de pe navele de croazieră, dar programul de urmărire a cazurilor s-a încheiat în iulie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.