Şeful Poliţiei Districtului Columbia a anunţat vineri că 217 persoane au fost reţinute şi acuzate de participare la revolte, iar şase ofiţeri au fost răniţi uşor în timpul demonstraţiilor împotriva preşedintelui Donald Trump, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful interimar al poliţiei Peter Newsham a actualizat vineri un bilanţ anterior, potrivit căruia aproximativ 90 de persoane au fost arestate în ziua învestirii.

Concomitent, protestatari s-au luat de braţ, în centrul Washingtonului, şi au înfruntat cordoane ale poliţiei, scandând ”Nu Trump, Nu KKK. Nu SUA fasciste”.

Poliţia Metropolitană a folosit spray-uri cu piper împotriva unor manifestanţi care mărşăluiau pe străzile capitalei americane în paralel cu parada învestirii preşedintelui Donald Trump şi în semn de protest faţă de aceasta.

Pe de altă parte, o înregistrare video postată pe reţele de socializare surprinde Poliţia din Districtul Columbia în timp ce foloseşte gaze împotriva unui grup de protestatari - inclusiv a unei bătrâne în cârje şi a celor care încercau să o ferească.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Poliţiei Metropolitane a refuzat să comenteze imediat acest incident.

Era neclar ce s-a întâmplat înainte de începutul filmării clipului.

În înregistrare apare o femei care strigă ”copilul meu”, în timp ce fuge cu fiul ei, plângând, în braţe.

Alte persoane stau aplecate sau tuşesc, în timp ce gaze roz învăluie sute de persoane pe stradă.

Către sfârşitul înregistrării video, protestatari par să spargă bucăţi de ciment, iar unele persoane aruncă obiecte către poliţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.