Cel puţin 163 de camioane care transportau alimente, apă, provizii medicale şi adăposturi au intrat luni în Gaza prin punctele de trecere Rafah şi Kerem Shalom, potrivit Coordonatorului Israelian al Activităţilor Guvernamentale în Teritoriu (COGAT), transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul camioanelor se aliniază cu media zilnică observată în săptămânile precedente. Biroul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a avertizat săptămâna trecută că volumul de ajutor care intră în enclava palestiniană devastată "rămâne lamentabil de insuficient".

Înainte de 7 octombrie, ONU a raportat o livrare zilnică medie de 455 de camioane care transportau bunuri comerciale în Gaza. Palestinienii strămutaţi în interiorul fâşiei au descris condiţiile de trai înghesuite, preţurile foarte mari pentru alimente, copiii care suferă de foame şi condiţiile sanitare precare.

CNN a vorbit la telefon cu mai multe persoane care încearcă să supravieţuiască în Rafah, în sud, unde zeci de mii de persoane au fugit, deşi este deja cea mai dens populată parte a Gaza.

Forţele de Apărare ale Israelului anticipează că războiul din Gaza va dura pe tot parcursul acestui an, în timp ce începe să reducă numărul soldaţilor din teritoriu şi se pregăteşte pentru o nouă fază a conflictului, a declarat un purtător de cuvânt militar.
 
Anunţul Israelului că începe să-şi reducă numărul de trupe din Gaza arată semnele trecerii treptate a ţării la o fază de mai mică intensitate a războiului, a declarat luni un înalt oficial american.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.