Bilanţul oficial al contaminărilor cu SARS-CoV-2 a crescut în Rusia cu 13.397, dintre care 5.782 de cazuri au fost înregistrate în Moscova, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul de lucru al guvernului pe această problemă a transmis că 396 de oameni contaminaţi au murit în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul naţional al deceselor asociate Covid-19 a ajuns la 127.576.

Pe de altă parte, agenţia de statistică a Federaţiei a ţinut o socoteală separat, iar numărul total al deceselor în Rusia asociate bolii este de peste 270.000. 

Potrivit Reuters, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a descris presei situaţia din capitala rusă drept „dramatică”. El a spus că mai mult de 12.000 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 se află în prezent spitalizaţi.

Autorităţile din Moscova vor face ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie pentru 60% dintre angajaţii din sectorul serviciilor, arată un decret publicat miercuri. 

Edilul i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze, pentru a fi redus astfel numărul celor internaţi şi al deceselor.

Potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, numărul total al cazurilor de Covid-19 în Rusia a depăşit 5,17 milioane, iar la nivel global, e de peste 176,6 milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.