Peste 1.000 de persoane au fost arestate în toată Rusia pentru că au protestat faţă de mobilizarea parţială a cetăţenilor ruşi de către Vladimir Putin, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Peste 1.000 de protestatari au fost arestaţi în cadrul mitingurilor anti-mobilizare care au loc în întreaga Rusie, transmite The Guardian.   

Potrivit OVD-Info, peste 1.178 de persoane au fost reţinute în 38 de oraşe din Rusia, majoritatea deţinuţilor fiind în Moscova şi Sankt Petersburg. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Protestele au loc în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri o mobilizare parţială, în condiţiile în care forţele ruseşti se confruntă cu o serie de eşecuri în invazia lor în Ucraina. 

Proteste au loc şi în faţa ambasadei Rusiei din Varşovia, Polonia. 

UPDATE: Peste 700 de persoane au fost reţinute în zeci de oraşe din Rusia pentru că au protestat împotriva mobilizării parţiale a cetăţenilor ruşi de către Vladimir Putin, potrivit grupului independent de monitorizare OVD-Info, citat de The Guardian. 

Sute de persoane au fost arestate în Sankt Petersburg şi Moscova, în timp ce au apărut fotografii în care poliţia foloseşte bastoane împotriva protestatarilor.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Cel puţin 109 protestatari au fost reţinuţi până în prezent în toată ţara, potrivit OVD-Info, un grup independent de monitorizare care urmăreşte detenţiile din Rusia.

În oraşul siberian Irkutsk, cel puţin 10 din cei 60 de protestatari care s-au adunat într-o piaţă centrală au fost reţinuţi, potrivit activiştilor locali, relatează Moscow Times.

În al treilea oraş ca mărime din Rusia, Novosibirsk, un videoclip publicat pe reţelele de socializare a arătat un protestatar strigând ”Nu vreau să mor pentru Putin sau pentru tine!”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.