Cel puţin 110 persoane au fost rănite după ce grindină de mărimea unei mingi de tenis a căzut în noaptea de miercuri spre joi într-o regiune din nordul Italiei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul unei furtuni iscate brusc a căzut grindină cu diametrul de până la 10 cm pe străzile din Veneto, a declarat guverantorul regional Luca Zaia. Serviciile de urgenţă au răspuns la peste 500 de apeluri de ajutor din cauza pagubelor materiale şi a vătămărilor corporale, a declarat protecţia civilă regională din Veneto.

Ferestrele caselor au fost sparte, iar copaci şi alte plante au fost distruşi de furtună.

Cele mai multe victime au răni cauzate de geamurile sparte. Un bărbat în vârstă de 53 de ani care era pe bicicletă a murit în timpul furtunii, după ce soţia sa, care mergea cu maşina în urma lui, a dat peste el, a relatat Sky24.

Europa a cunoscut schimbări dramatice ale vremii în acest an. Italia, Spania şi Grecia s-au confruntat cu o căldură necruţătoare timp de mai multe zile. Capitala italiană Roma a atins marţi un nou record de temperatură, de 41 de grade Celsius. Societatea Meteorologică Italiană a numit ultimul val de căldură Cerberus, după monstrul cu trei capete care apare în Infernul lui Dante ca paznic la porţile iadului. "Pământul are febră mare, iar Italia o simte pe propria piele", a declarat Luca Mercalli, şeful Societăţii Meteorologice Italiene, pentru CNN.

În luna mai, unele părţi din regiunea Emilia Romagna din nordul Italiei au fost afectate de inundaţii mortale, care se produc "o dată la un secol", peste 20 de râuri din regiune ieşind din matcă şi provocând o serie de alunecări de teren.

Pe măsură ce criza climatică provocată de om se accelerează, oamenii de ştiinţă sunt de părere că fenomenele meteorologice extreme vor deveni din ce în ce mai frecvente şi mai intense.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.