O alunecare masivă de teren care s-a produs în cursul nopţii, în timp ce oamenii dormeau, a distrus zeci de case şi a îngropat de vii familii întregi într-un sat izolat din nordul Papua Noua Guinee, iar bilanţul morţilor ar putea fi de ordinul sutelor de persoane, a declarat vineri un localnic citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Mai mult de 50 de case, multe dintre ele cu oameni care încă dormeau înăuntru, au fost îngropate când alunecarea de teren a lovit satul Kaokalam, în jurul orei 3 dimineaţa, a declarat telefonic pentru Reuters Ninga Role. Bilanţul victimelor se ridică la aproape 300 de morţi, printre care fratele şi vărul său, susţine el.

Australian Broadcasting Corp şi alte media locale au raportat că peste 100 de persoane au fost ucise.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Un bărbat care s-a întors pentru a încerca să-şi salveze cei doi copii a fost îngropat împreună cu familia sa extinsă, a spus Role.

Imagini postate de Role pe reţelele sociale arată oameni care se căţărau pe stânci, copaci dezrădăcinaţi şi mormane de pământ. Pe fundal se pot auzi femei plângând. "Este imposibil, zona acoperită de alunecarea de teren este mare şi sunt pietre şi copaci peste tot", a spus Role. "Este foarte dificil să îi scoatem de acolo", a insistat el.

Satul se află în provincia Enga, la aproximativ 600 km nord de capitala Port Moresby.

Premierul James Marape a spus că autorităţile răspund laacest dezastru.

Alunecarea de teren a lovit o secţiune de autostradă din apropierea minei de aur Porgera, operată de Barrick Gold.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Peste 100 de persoane ar fi murit într-o alunecare de teren care s-a produs vineri într-o zonă izolată din Papua Noua Guinee, a anunţat televiziunea ABC din Australia, relatează Associated Press.

Alunecarea de teren ar fi lovit satul Kaokalam din provincia Enga, la aproximativ 600 de kilometri nord-vest de capitala Port Moresby, capitala insulei din Pacificul de Sud. Tragedia s-a produs în jurul orei locale 3 dimineaţa, mulţi oameni fiind surprinşi în somn, a relatat ABC.

Locuitorii spun că estimările actuale ale numărului de morţi sunt de peste 100, deşi autorităţile nu au confirmat acest bilanţ. Localnicii cred însă că numărul persoanelor decedate ar putea fi mult mai mare. Un video care circulă pe reţelele sociale arată localnici care scot cadavre îngropate.

Cu 10 milioane de locuitori, Papua Noua Guinee este cea mai populată ţară din Pacificul de Sud, după Australia, care are 27 de milioane de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.