Poliţia rusă a reţinut luni cel puţin 118 manifestanţi în centrul Moscovei, unde mii de oameni protestează faţă de corupţia din rândul oficialilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, gaz lacrimogen a fost folosit împotriva mulţimii, a spus un martor, precizând că nu este clar cine l-a utilizat.

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost reţinut înainte să plece de la domiciliu, unde se află sub arest, pentru a participa la manifestaţii neautorizate la Moscova, a anunţat soţia acestuia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Navalnîi urma să participe la mitingul din centrul Moscovei, luni.

Anterior i s-a acordat permisiunea să organizeze un miting pe bulevardul Saharova, însă a schimbat locul cu o zi înainte de miting, pe strada Tverskaya, lângă Kremlin.

Biroul procurorului general a avertizat că această schimbare este ilegală şi că poliţia va fi nevoită să ia “toate măsurile necesare” pentru a evita tulburările la adresa liniştiii publice.

Peste 1.000 de manifestanţi au fost arestaţi şi la un miting anterior, pe 26 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.