Peste 100 de delfini au murit în pădurea tropicală amazoniană braziliană în ultima săptămână, în timp ce regiunea se confruntă cu o secetă severă, iar mulţi alţii ar putea muri în curând dacă temperaturile apei rămân ridicate, spun experţii.Institutul Mamiraua, un grup de cercetare al Ministerului brazilian al Ştiinţei, Tehnologiei şi Inovării, a declarat că alţi doi delfini morţi au fost găsiţi luni în regiunea din jurul lacului Tefe, care este esenţial pentru mamiferele şi peştii din zonă, potrivit AP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Un material video furnizat de institut a arătat cum vulturi culegeau cadavrele de delfini eşuaţi pe malul lacului. Mii de peşti au murit, de asemenea, potrivit presei locale. Experţii cred că temperaturile ridicate ale apei sunt cea mai probabilă cauză a morţii în lacurile din regiune. De săptămâna trecută, temperaturile au depăşit 39 de grade Celsius (102 grade Fahrenheit)

în regiunea lacului Tefe. Institutul Chico Mendes pentru conservarea biodiversităţii, care gestionează zonele de conservare, a declarat săptămâna trecută că a trimis echipe de veterinari şi experţi în mamifere acvatice pentru a investiga decesele.

În Lacul Tefe au existat aproximativ 1.400 de delfini de râu, a declarat Miriam Marmontel, cercetător la Institutul Mamiraua. "Într-o săptămână am pierdut deja aproximativ 120 de animale între cele două, ceea ce ar putea reprezenta între 5% şi 10% din populaţie", a declarat Marmontel. Muncitorii au recuperat cadavre de delfini începând de săptămâna trecută într-o regiune în care râurile uscate au afectat comunităţile sărace de pe malul râului şi şi-au împotmolit bărcile în nisip.

Vineri, guvernatorul statului Amazonas, Wilson Lima, a declarat stare de urgenţă din cauza secetei. Nicson Marreira, primarul din Tefe, un oraş cu 60.000 de locuitori. a declarat că guvernul său nu a putut livra alimente direct către unele comunităţi izolate deoarece râurile sunt uscate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.