Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depăşit 100.000 pentru prima oară de la începutul pandemiei, potrivit Covid Tracking Project, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prezent, 100.226 cu covid-19 sunt spitalizate în Statele Unite, pentru prima oarăcând spitalizarea depăşeşte 100.000”, a anunţat miercuri pe Twitter acest proiect.

În primele două valuri ale pandemiei, acest număr nu a depăit niciodată 60.000.

Autorităţile americane se tem că această situaţie se poate agrava, în contextul în care în prezent peste 150.000 de persoane sunt testate - zilnic - pozitiv cu covid-19.

O accelerare a pandemiei este aşteptată după Thanksgiving, o sărbătoare marcată de deplasarea unor milioane de oameni.

California a înregistrat numai ea peste 20.000 de cazuri de covid-19 miercuri şi a devenit statul american care a înregistrat cel ma mare număr de contaminări de la începutul pandemiei, potrivit Covid Tracking Project.

În ultimele 24 de ore, peste 2.700 de oameni au murit din cauza covid-19 în Statele Unite, cea mai sângeroasă zi de la începutul pandemiei, iar bilanţul total al morţilor din cauza noului coronavirus a crescut la 273.181.

Directorul Centrelor de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CDC) Robert Redfield a avertizat că, în acest rism, Statele Unite ar putea înregistra 450.000 de morţi până în februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.