Ministerul Apărării din regiunea Nagorno-Karabah a anunţat joi că bilanţul deceselor în rândul militarilor săi a ajuns la 1.119 de când luptele cu forţele azere au fost reluate pe 27 septembrie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii au anunţat joi 51 de noi decese în rândul militarilor.

Un acord de încetare a focului a intrat în vigoare luni în enclava Nagorno - Karabah, disputată de Armenia şi Azerbaidjan, care se acuză din nou, reciproc, de încălcarea armistiţiului.

Enclava este recunoscută internaţional ca parte din Azerbaidjan, dar este populată şi administrată de armeni.

Reluarea luptelor în conflictul vechi de trei decenii a stârnit temeri privind un război mai amplu în care să fie implicate Turcia, aliat al Azerbaidjanului, şi Rusia, care are încheiat un pact de apărare cu Armenia.

Confruntările violente au dus la creşterea temerilor şi cu privire la securitatea conductelor care duc petrol şi gaz din Azerbaidjan spre Europa.

Luptele de acum sunt cele mai grave de la cele din perioada 1991 - 1994, în care au murit 30.000 de oameni şi care s-au încheiat cu un acord de încetare a focului care a fost încălcat în repetate rânduri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.