Ministrul britanic al transporturilor, Mark Harper, a declarat că va dura câteva zile pentru a rezolva perturbarea generalizată a zborurilor spre şi dinspre ţară, după ce sistemele de control al traficului aerian au fost afectate, luni, de o problemă tehnică, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de zboruri au fost anulate sau întârziate luni - una dintre cele mai aglomerate zile de călătorie din ţară - după ce controlorii de trafic aerian au fost nevoiţi să treacă la sistemul manual.

Harper a adăugat că oficialii guvernamentali nu cred că problema tehnică a fost rezultatul unui atac cibernetic. "Va exista un anumit impact astăzi şi bănuiesc că pentru încă câteva zile, pe măsură ce companiile aeriene îşi vor aduce avioanele şi îşi vor readuce serviciile la normal", a declarat Harper, marţi, la BBC.

Aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat hub din Marea Britanie, i-a sfătuit marţi pe pasageri să îşi contacteze compania aeriană înainte de a se deplasa la aeroport.

Companiile aeriene au anunţat că au făcut modificări la programul zborurilor pentru a încerca să transporte cât mai multe persoane, dar unele avioane şi echipaje nu se aflau acolo unde ar fi trebuit să fie.

CITEȘTE ȘI Companiile aeriene avertizează cu privire la întârzieri ale zborurilor din Marea Britanie din cauza unei defecţiuni a controlului traficului aerian

"Lucrăm cât mai mult posibil pentru ca clienţii afectaţi să îşi reia drumul", a declarat compania British Airways.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.