Persoane şi companii ruseşti folosesc entităţi din Georgia pentru a ocoli sancţiunile occidentale, afirmă David Arakhamia, negociatorul-şef al Ucrainei cu Rusia, citat de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind la Washington, David Arakhamia, negociatorul-şef al Ucrainei cu Rusia, a declarat că delegaţia ucraineană urmează să aibă întâlniri la Congresul SUA, la Departamentul de Stat şi la Trezorerie, pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la această problemă, printre alte subiecte. 

Vorbind reporterilor la un eveniment al German Marshall Fund, el a spus: ”Ei (ruşii) folosesc foarte mult în acest moment ... băncile georgiene, sistemul financiar georgian, companiile georgiene şi aşa mai departe. Dacă eşti o persoană rusă sancţionată, te duci pe internet, îţi deschizi o companie georgiană, deschizi de la distanţă contul bancar şi începi să prelucrezi" 

El nu a oferit detalii suplimentare sau exemple specifice. 

Uniunea Europeană, SUA, dar şi alte ţări au impus sancţiuni drastice pentru persoane şi companii din Rusia, din cauza invadării Ucrainei.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.