Sedii de la Moscova ale Partidului Rusia Deschisă (opoziţie) şi domicilii ale mai multor adeversari ai majorităţii prezidenţiale în alegerile locale prevăzute în acest weekend au fost percheziţionate miercuri, acţiuni denunţate de opoziţia faţă de Kremlin drept manevre în vederea unei intimidări, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste percheziţii au avut loc în cadrul unei mai vechi anchete penale cu privire la Iukos - grupul petrolier, în prezent desfiinţat, al opozantului Mihai Hodorkovski - a anunţat conducerea partidului, finanţată de către fostul oligarh.

Mai multe formaţiuni din cadrul opoziţiei s-au unit, în vederea alegerilor locale prevăzute duminică, sub numele de Democraţi Uniţi, pentru a înfrunta Partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin.

În afară de sediile Rusiei Deschise, domiciile unui număr de şapte candidaţi sau membri ai echipei de campanie din regiunile Vladimir, Ivanovo şi Tatarstan au fost percheziţionate, a anunţat partidul.

Poliţia a percheziţionat, de asemenea, redacţia de la Moscova a MBKh, un organ de presă de asemenea finaţat de către Mihail Hodorkovski.

”Este evident că aceşti candidaţi fără etichetă şi sediile Democraţilor Uniţi nu au nimic a face cu Iukos. Este vorba despre presiuni şi despre o atingere la adresa dreptului din partea statului, în interesul (partidului prezidenţiale) Rusia Unită”, a denunţat Anastasia Burakova, în numele Partidului Rusia Deschisă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.