Pentagonul, care se află la periferia Washingtonului, urmează să fie dotat în curând cu panouri solare - pe acoperiş - şi un sistem de recuperare a căldurii, anunţă Departamentul american al Energiei, între alte 31 de clădiri federale americane, în vederea unei reduceri a consumului de energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste noutăţi au ca scop ”reducerea dependenţei de sisteme care funţcionează cu gaze naturale şi energie fosilă”, a precizat miercuri, într-un comunicat, Departamentul Energiei.

Aceste lucrări au loc în cadrul politicii de reducere a consumului energetic al infrastructurilor federale ale administraţiei lui Joe Biden.

Pentagonul, în care se află sediul Departamentului Apărării, face parte dintre 31 de instalaţii federale în care urmează să aibă loc lucrări energetice în lunile următoare.

Departamentele americane ale Comerţului, Internelor şi Transporturilor sunt de asemenea vizate.

Adjuncta secretarului Apărării Lloyd Austin, Kathleen Hicks, a subliniat miercuri că Pentagonul acţionează pentru a-şi face instalaţiile ”mai rezistente”, a le ”securiza mai bine” şi a ”economisi bani”.

Aceste noutăţi vor fi ”benefice atât combatanţilor, cât şi contribuabililor”, a apreciat ea.

Pentagonul, situat la Arlington, este una dintre cele mai emblematice clădiri din lume.

Clădirea are 28 de kilometri de culoare, peste 7.700 de ferestre şi spaţii de aproape 604.000 metri pătraţi.

Sediul Aprării americane a fost, timp de 80 de ani, cea mai mare clădire de birouri din lume.

El a fost detronat în 2023 de către Bursa Diamantelor de la Surat, în statul indian Gujarat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.