Statele Unite avertizează, după ce au deblocat un ajutor suplimentar în valoare de 40 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, că, în pofida succesului forţelor ucrainene la Harkov, armata rusă reuşeşte să-şi consolideze controlul asupra Donbasului şi sudului ţării, ceea ce înseamnă că războiul ar putea să mai dureze încă mult timp, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţe ruse continuă să se confrunte cu probleme de coeziune, de moral al trupelor şi de logistică, a declarat presei un oficial de rang înalt de la Departamentul Apărării.

Însă acest oficial nu confirmă destituiri în cadrul comandamentului militar rus, evocate de către Regatul Unit.

”Noi vom rămâne foarte prudenţi în previziunile noastre”, anunţă el.

”Suntem absolut hotărâţi să facem totul pentru a-i ajuta pe ucrainenei să se apere, inclusiv formându-i pentru a folosi capacităţi pe care li le furnizăm”, anunţă acest oficial de rang înalt care a cerut protecţia anonimatului.

”Ei (ucrainenii) se comportă foarte bine pe câmpul de luptă, nu au probleme de coeziune, nu auprobleme de comandament, logistica li aprovizionarea lor sunt cu adevărat istorice”, evaluează el.

”Însă ruşii au în continuare la dispoziţie o parte importantă a capacităţilor pe care le-au acumulat din toamnă la frontiera Ucrainei”, subliniază acest oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.