Pentagonul încearcă să identifica sursa unei divulgări a unor documente clasificate în care este detaliată strategia Statelor Unite şi NATO de susţinere a Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, publicate săptămâna aceasta pe reţelele de socializare Twitter şi Telegram, care evocă calendarul unor livrări de armament către armata ucraineană, dezvăluie în ediţia de joi cotidianul The New York Times (NYT), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contactat, Pentagonyul a răspuns că este pe cale să ancheteze cu privire la acest subiect.

”Suntem la curent cu informaţii de presă despre mesaje publicate pe reţele de socializare, iar Departamentul (Apărării) este pe cale de a examina problema”, declară o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh.

Aceste documente, care datează de la începutul lui martie, potrivit cotidianului american, evocă de exemplu ritmul vu care forţele ucrainene folosesc muniţia lansatoarelor mobile de rachetă de tip HIMARS, calendatul livrărilor de armamernt şi formări furnizate de Occident militarilor ucraineni.

Aceste documente - postate pe Twitter şi Telegram - par autentice, potrivit unor experţi citaţi de ziarul newyorkez.

Însă unele ar fi fost alterate în aşa fel încât să prezinte situaţia Rusiei într-o lumină mai favorabilă - şi anume prin minimalizarea amplorii pierderilor ruseşti.

Potrivit acestor divulgări, 12 brigăzi ucrainene ar fi pe cale să fie constituite - dintre care nouă antrenate şi echipate de către Statele Unite -, dezvăluie NYT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.