Forţele americane din Irak şi Siria au fost atacate de 38 de ori cu rachete şi drone de la jumătatea lunii octombrie, rănind zeci de membri ai personalului american, a anunţat luni Pentagonul, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Washingtonul a atribuit creşterea numărului de atacuri forţelor susţinute de Iran, iar avioanele de război americane au efectuat lovituri la sfârşitul lunii octombrie împotriva unor situri din Siria despre care Pentagonul a spus că au legătură cu Teheranul.
 
"Din 17 octombrie, ora de est, am avut 20 de atacuri în Irak, 18 în Siria - în total 38", a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder.
 
Generalul de brigadă Ryder a spus că acestea au fost "în esenţă ... atacuri de hărţuire".
 
Atacurile au provocat 45 de răniri ale personalului american, toate înainte de loviturile americane din Siria, care au fost efectuate la 26 octombrie, a precizat el.
Creşterea numărului de atacuri asupra trupelor americane este legată de războiul dintre Israel şi Hamas, care a început atunci când grupul militant a efectuat un atac transfrontalier din Gaza la 7 octombrie care, potrivit oficialilor israelieni, a ucis peste 1.400 de persoane.
 
Armata israeliană a răspuns cu un atac aerian, terestru şi naval neîncetat asupra Gaza, care, potrivit Ministerului Sănătăţii din teritoriu, a ucis luni peste 10.000 de persoane.
 
În Irak se află aproximativ 2.500 de soldaţi americani şi 900 în Siria, ca parte a eforturilor de a preveni o reapariţie a ISIS, care a deţinut cândva un teritoriu semnificativ în ambele ţări, dar a fost respins de forţele terestre locale sprijinite de lovituri aeriene internaţionale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.