Vicepreşedintele american Mike Pence afirmă că nu există ”nicio îndoială” că Guvernul sirian se află în spatele atacului chimic de marţi de la Khan Sheikoun şi îndeamnă Rusia să-şi onoreze angajamentul în vederea eliminării armamentului chimic din Siria, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ce părere are despre atacul cu gaz neurotoxic de la Khan Sheikhoun, în care au fost ucise 86 de persoane, într-un interviu pentru Fox News, miercuri, Pence a răspuns că a venit vremea ca Moscova ”să-şi respecte angajamentul de a contribui la eliminarea armamentului chimic, pentru ca acesta să nu mai ameninţe poporul şi ţara”.

Pence a acuzat administraţia Obama că a eşuat să determine Rusia şi Siria să respecte interdicţia armamentului chimic, pe care preşedintele sirian Bashar al-Assad a semnat-o în 2013, şi a apreciat că acest lucru a condus, marţi, la cel mai grav atac chimic din ultimii mai bine de patru ani.

De asemenea, secretarul de Stat rex Tillerson a îndemnat Rusia să-şi regândească relaţia cu al-Assad, în urma acestui ”atac oribil”.

”Nu avem vreo îndoială că regimul sirian este responsabil de acest atac oribil”, a declarat şeful diplomaţiei americane.

”Credem că a venit vremea ca ruşii să reflecteze cu adevărat la susţinerea continuă a regimului al-Assad”, a adăugat Tillerson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.