Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte zeci rănite, sâmbătă, într-un atac în masă în Dadeville, din statul american Alabama, relatează BBC. Atacul a avut loc asupra mai multor persoane care se aflau la o aniversare de 16 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc la studioul de dans Mahogany Masterpiece, sâmbătă, în jurul orei 03.30 dimineaţa.

„În această dimineaţă, simt durerea locuitorilor din Dadeville şi concetăţenilor mei din Alabama”, a afirmat guvernatoarea Kay Ivey, conform sursei citate.

„Atacurile violente nu au ce căuta la noi în stat şi suntem constant informaţi de către forţele de ordine, pe parcurs ce apar detalii despre acest incident”, a adăugat guvernatoarea din Alabama, pe contul său de Twitter.

Guvernatoarea este o susţinătoare fermă a celui de-al doilea amendament din Constituţia Statelor Unite - dreptul de a deţine şi purta arme, în contextul în care anul trecut aceasta a semnat legislaţia pentru abrogarea în Alabama a cerinţei de a obţine un permis pentru a purta în public, pe ascuns, un pistol.

Candidatura guvernatoarei la alegerile de anul trecut, la care a fost realeasă, a fost sprijinită de Asociaţia Naţională a Armelor (National Rifle Association – NRA – n.r.).

Pastorul Ben Hayes, fost preot pentru Departamentul de Poliţie din Dadeville şi pentru echipa de fotbal a liceului local, a precizat că majoritatea victimelor erau adolescenţi.

„Îi cunoşteam pe mulţi dintre liceeni. Dadeville este un oraş mic şi acest incident va afecta pe toată lumea din zonă”, a explicat Hayes.

O slujbă de comemorare a fost organizată pentru victimele atacului de sâmbătă.

Nu există o confirmare cu privire la motivul care a dus la acest incident sau dacă a fost arestat vreun suspect, mai arată sursa citată.

Atacul din Alabama vine după un alt atac, petrecut în aceeaşi zi, într-un un parc din Lousville, Kentucky, care a dus la moartea a două persoane şi rănirea altor patru.

Cu o populaţie de aproximativ 3,200 de locuitori, Dadeville este un oraşel rural localizat în Tallapoosa County la est de Alabama.

Până acum, în Statele Unite au fost, în acest an, peste 140 de atacuri armate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.