Patru palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza vineri, împuşcaţi de militari israelieni, în noi înfruntări în apropiere de bariera israeliană de securitate, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nabil Abu Daraba (26 ans) a fost ucis în nordul Fâşiei Gaza, în timp ce Ziad al-Barim, a cărui vârstă nu a fost precizată, a fost împuşcat la est de Khan Yunes, în sudul enclavei, în cursul unor manifestaţii la care au luat parte câteva mii de palestinieni, a precizat ministerul.

De la începutul ”marşului întoarcerii”, la 30 martie, cel puţin 120 de palestinieni au fost ucişi la frontiera dintre enclava palestiniană şi Israel, potrivit unor surse spitaliceşti.

Palestinieni au manifestat în Fâşia Gaza cu ocazia”Zilei Ierusalimului”, organizată anual în Iran.

”Nu există vreun stat să se numească Israel şi să aibă Ierusalimul capitală”, a declarat un purtător de cuvânt al mişcării islamiste plaestiniene Hamas, Fawzi Barhum.

Manifestaţiile vor continua a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Emmanuel Nahshon, i-a catalogat, într-un mesaj postat pe Twtter, pe manifestanţii din Fâşia Gaza drept ”cretini plini de ură” şi "Hamas Jugend", o trimitere la tineretul hitlerist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.