Patru ofiţeri au fost arestaţi în Burkina Faso, suspectaţi de implicare într-un ”complot împotriva siguranţei statului”, anunţă Parchetul Militar, după ce Guvernul a anunţat că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul Militar, ”în baza unui denunţ demne de încredere, sesizarea unui complot împotriva siguranţei statului aflat în curs şi implicarea unor ofiţeri (...) a deschis imediat o anchetă amănunţită pentru a elucida faptele denunţate”, a anunţat magistratul militar Ahmed Ferdinand Sountoura înbtr-un comunicat pe care AFP scrie că l-a consultat.

Potrivit acestui text, ”patru ofiţeri” au fost arestaţi, iar ”doi sunt fugari”.

PUCI ÎN PUCI

Miercuri seara, Guvernul de tranziţie din Burkina Faso a anunţat că a dejucat ”o tentativă de lovitură de stat”, aproape la un an de la preluarea puterii, printr-un puci de către căpitanul Ibrahim Traoré, la 30 septembrie 2022.

Era vorba, atunci, de a o a doua lovitură de stat în Burkina Faso, o ţară subminată de aproape zece ani de violenţe jihadiste sângeroase pe o mare parte a teritoriului.

Marţi, mii de oameni au ieşit în stradă, la Ouagadougou, la îndemnul căpitanului Traoré, pentru a-l ”apăra”, în urma unor zvonuri pe reţele de socializare cu privire la un puci.

”Având în vedere reapariţia unor veleităţi şi altor acuzaţii de destabilizare”, Parchetul Militar a îndemnat ”toate  persoanele susceptibile să furnizeze informaţii care pot contribui la manifestarea adevărului să vină să depună mărturie”.

”Vă asigur de hotărârea mea de a conduce tranziţia cu succes, în pofida adversităţii şi unor diverse  manevre în vederea opririi marşului nostru inexorabil către o suveranitate asumată”, scria miercuri pe X Ibrahim Traoré.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.