Patru persoane au fost ucise, iar alte cel puţin trei au fost rănite într-un atac armat care a durat mai multe ore, miercuri, la Memphis, în statul american Tennessee (sud-est), anunţă poliţia locală, care l-a arestat pe presupusul atacator, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul, Ezekiel Kelly, în vârstă de 19 ani, a fost arestat cu două arme în vehicul miercuri seara, către ora locală 21.00 (joi, 5.00, ora României) şi a fost plasat în detenţie fără incidente, anunţă şefa poliţiei, Cerelyn Davis.

El şi-ar fi ucis prima victimă miercuri, imediat după miezul nopţii, după care li-ar fi continuat cursa sângeroasă în oraş după-amiaza şi la începutul serii.

Cel puţin opt scene ale crimei au fost identificate - inclusiv al unui ”carjacking” (furt de maşină cu violenţă) şi tiruri într-un magazin, anunţă Cerelyn Davis.

Ezekiel Kelly a difuzat o parte a faptelor pe care le-a comis pe Facebook Live.

Autorităţile au dat consemne prin care au cerut locuitorilor să stea acasă şi a încercuit anumite sectoare din oraş.

Statele Unite sunt cu regularitate teatrul unor atacuri armate în masă şi altor violenţe comise cu arme de foc, însă problema controlului armelor de foc rămâne extrem de sensibilă din punct de vedere politic, iar Congresul este reticent să înăsprească legislaţia în acest domeniu.

Cel puţin 490 de persoane au fost ucise în atacuri armate şi crime în masă de la începutul acestui an, în Statele Unite, iar 14.050 de persoane au murit în cazuri implicând arme de foc - cu excepţia sinuciderilor - în aceeaşi perioadă, potrivit organizaţiei Gun Violence Archive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.