O navă spaniolă de pescuit a naufragiat, în noaptea de luni spre marţi, în largul Canadei, iar patru dintre cei 22 de membri ai echipajului au murit şi alţi 15 au fost daţi dispăruţi, declară salvamari spanioli AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei persoane au fost salvate de către salvatori, care continuau să caute supravieţuitori în largul Insulei Terra Nova, situată la coasta de est a Canadei, unde a avut loc naufragiul, precizează sursa citată.

”Am fost nformaţi că (...) corpuri” au fost găsite, a anunţat la postul naţional de radio subprefectul din Pontevedra, în Galicia (nord-vest), Maica Larriba.

Nava de pescuit Villa de Pitanxo îşi are portul în această regiune spaniolă.

”Patru bărci de salvare” au fost observate marţi ”către prânz” (ora Spaniei, 13.00, ora României) de către salvatori, adică marţi dmineaţa (ora Canadei), a precizat ea.

Salvatori s-au putut apropia de ”trei dintre ele. Două erau goale, complet goale, iar în cealaltă erau trei supravieţuitori în stare de şoc hipotermic”, a anunţat ea, precizând că ”temperatura apei în acest moment este terbilă, foarte scăzută”.

Căutări ale celei de a patra bărci de salvare erau în curs, a precizat ea.

Presa spaniolă scrie că din echipaj făceau parte 12 spanioli şi zece marinari ghanezi şi peruani.

Guvernul spanol ”urmăreşte cu îngrijorare şi preocupare (operaţiunile de) căutare şi salvare ale membrilor echipajului”, a declarat într-o conferinţă de presă, în urma unei şedinţe de Guvern, o purtătoare de cuvânt Executivului de la Madrid, Isabel Rodríguez.

”Pot să confirm că trei membri ai echipajului au fost salvaţi”, a anunţat ea, adăugând că nu este în măsură să ofere alte informaţii în acest stadiu.

”Căutările continuă”, a anunţat ea, dând asigurări că autorităţile spaniole se află în contact cu cele canadiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.