Patru persoane - inclusiv un israelian şi o rusoaică - au murit după ce o ambarcaţiune turistică la bordul căruia se aflau s-a răsturnat pe Lacul Maggiore, în nordul Italiei, în timpul unor rafale puternice de vânt, anunţă luni pompierii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin un mort.

Ambarcaţiunea, cu o lungime de 16 metri, s-a răsturnat duminică seara, în largul Lisanza, în extremitatea de sud a lacului, după izbucnirea unei furtuni bruşte.

”Corpurile a patru persoane au fost găsite”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al pompierilor, Luca Cari.

Potrivit Ministerului italian de Externe, unul dintre morţi este un cetăţean israelian în vârstă de ”aproximativ 50 de ani”.

Potrivit site-ului local de ştiri Varese News, celelalte victime sunt o cetăţeană rusă şi doi italieni.

Preşedintele regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a deplâns duminică seara un ”incident foarte grav”, cauzat de un ”vârtej”.

Aproximativ 20 de pasageri supravieţuitori au fost scoşi din lac de alte ambarcaţiuni sau au putut să înoate până la mal, scrie presa italiană.

La bordul ambarcaţiunii se aflau atât turişti italieni, cât şi străini, şi s-a scufundat rapid, luând una dintre victime cu ea, potrivit unor informaţii de presă.

O înregistrare video a pompierilor surprinde un elicopter de căutare survolând ape agitate pe care pluteaui scaune şi alte fragmente de ambarcaţiune.

Lacul Maggiore, care se află în sudul Munţilor Alpi, este al doilea cel mai mare lac din Italia şi o destinaţie turistică frecventată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.