Patru persoane au murit şi mai multe au fost rănite într-o avalanşă care s-a produs în Alpii francezi, a anunţat duminică pe Twitter ministrul de interne Gerald Darmanin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avalanşa a avut loc în jurul prânzului pe gheţarul Armancette, în masivul Mont Blanc

Cei surprinşi de avalanşă făceau drumeţii în munţi, potrivit presei locale. Este vorba despre cel puţin 13 persoane, unele primind îngrijiri la faţa locului, potrivit TF1.

Victimele decedate încă nu au fost identificate.

Preşedintele Emmanuel Macron a scris pe Twitter că serviciile de salvare continuă să caute alte victime şi că gândurile sale sunt alături de victime şi de familiile acestora.

Douăzeci de salvatori, două elicoptere, unităţi montane ale Jandarmeriei şi câini de avalanşă sunt deja la faţa locului. 

Prefectura Haute-Savoie avertizează asupra riscului de supraavalanşă. Potrivit acesteia, avalanşa a pornit din vârful gheţarului şi s-a deplasat pe o lungime de 1.000 de metri, antrenând zăpadă pe o lăţime de peste 100 de metri.

Domeniul de schi Contamines-Monjoie făcuse în cursul dimineţii un apel la prudenţă şi le ceruse turiştilor să nu schieze în afara pârtiilor, postând pe contul de Twitter o înregistrare video în care se vede o masă impresionantă de zăpadă antrenată într-o avalanşă.

Pe de altă parte, nici o alertă de avalanşă nu fusese emisă de Météo-France, însă temperaturile ridicate şi vântul ar fi putut provoca acest eveniment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.