Patru muncitori au murit în surparea unei schele pe un şantier important, la Hamburg, un oraş portuar situat în nordul Germaniei, iar altul a fost grav rănit, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schela ”s-a prăbuşit la mai multe etaje dintr-un motiv neclarificat!”, au anunţat luni într-un comunicat pompierii.

Cinci muncitori care munceau pe această schelă au căzut luni în gol, a anunţat ministrul regional al Amenjării Urbane Karen Pein într-o conferinţă de presă la faţa locului transmisă în direct de televiziunile germane.

Pompieri au anunţat iniţial cinci morţi şi că se tem că alte persoane se aflau sub dărâmături.

O intervenţie în vederea scoaterii corpurilor victimelor este ”foarte complicată şi se poate dovedi periculoasă pentru forţele de salvare”, din cauza unor elemente ale schelei suprapuse, potrivit lui Pein.

Aproximativ 150 de pompieri acţionau luni seara la faţa locului.

”Nu se poate exclude ca alte persoane să fi fost rănite sau acoperite”, au subliniat ei.

”ACCIDENT TRAGIC”

Muncitorii care au murit construiau un puţ de lift de opt etaje atunci când schela a căzut, luni, către ora 8.10 GMT (10.10, ora României), potrivit mai multor publicaţii germane.

Tabloidul Bild scrie că un ascensor de materiale de construcţie era fixat de schelă, în puţul liftului. Este posibil ca acesta să fi fost supraîncărcat şi să fi condus la accident.

Autorităţile nu s-au pronunţat în acest sens.

”Cauzele sunt complet necunoscute în acest stadiu”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al Poliţiei din Hamburg.

Ancheta va necesita timp, în contextul în care poliţiştii nu au putut să aibă acces la locul în care a avut loc drama, a adăugat el.

Accidentul a avut loc în Hafencity, un şantier uriaş de reamenajare a unei fost părţi a portului Hamburg.

Bild scrie că schela s-a surpat la Westfield Hamburg-Überseequartier, un nou complex comercial rezidenţial şi de agrement care urmează să fie finalizat în primăvara lui 2024.

Complexul urmează să includă un nou terminal pentru nave de croazieră.

Proprietarul complexului, multinaţionala Unibail-Rodamco-Westfield, a deplâns un ”accident tragic”.

Compania, specializată în gestionare, promovare şi investiţii în mari centre comerciale, ”susţine forţele de salvare şi cooperează cu autorităţile”, a anunţat ea într-un comunicat

Întregul şantier, pe care munceau 700 de muncitori, a fost evacuat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.