Cel puţin patru persoane au murit după ce o ambarcaţiune de mici dimensiuni care probabil transporta Imigranţi s-a răsturnat miercuri în Canalul Mânecii, au anunţat autorităţile, după ce o operaţiune majoră de căutare şi salvare fusese lansată din primele ore ale dimineţii, relatează BBC şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul de ambulanţă din Marea Britanie a trimis resurse la Dover, în Anglia, după ce a primit un apel privind un incident pe mare în jurul orei 3:40 a.m. GMT (5:40 ora României). Imediat a fost declanşată o amplă operaţiune de salvare alături de autorităţile franceze

Guvernul britanic a refuzat să spună câte persoane se aflau în ambarcaţiune şi câte au fost salvate în cadrul operaţiunii, dar presa britanică a scris că ar fi vorba despre câteva zeci.

În cursul nopţii, temperaturile coborâseră la 1 grad Celsius  pe plaja din Folkestone, iar peste Canalul Mânecii, în apropiere de Calais, erau minus 3 grade Celsius, dar apa mării are în jur de 11-12 grade. O temperartură de 10-16 grade a apei provoacă epuizare sau pierderea cunoştinţei în 1-2 ore, cu un timp de supravieţuire estimat între 1 şi  ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.