Patru copii au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi în urma unui atac cu toporul la o grădiniţă din oraşul Blumenau, din sudul Braziliei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii ucişi - trei băieţi şi o fată - aveau vârste cuprinse între 5 şi 7 ani, potrivit poliţiei locale.

Răniţii, cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani, sunt trataţi într-un spital şi sunt în stare stabilă.

Suspectul, în vârstă de 25 de ani, ar fi sărit peste un zid la locul de joacă al centrului de zi Cantinho Bom Pastor şi i-a atacat pe copii cu un topor de mici dimensiuni. El a fugit după ce educatorii au venit să-i apere pe copii, iar ulterior s-a predat poliţiei, care l-a arestat, au anunţat autorităţile.

"Nu există durere mai mare decât cea a unei familii care îşi pierde copiii sau nepoţii, cu atât mai mult într-un act de violenţă împotriva unor copii nevinovaţi şi lipsiţi de apărare", a scris pe Twitter preşedintele Luiz Inácio Lula da Silva, care a transmis condoleanţe.

Când au aflat despre incident, părinţii disperaţi s-au grăbit să ajungă la grădiniţa din oraşul Blumenau, în statul Santa Catarina, în timp ce poliţia şi pompierii investigau situaţia.

Potrivit Reuters, atacatorul avea antecedente de violenţă şi droguri şi îşi înjunghiase tatăl vitreg în martie 2021, a precizat poliţia.

Atacul a avut loc la aproape o săptămână după ce un elev de 13 ani a înjunghiat mortal un profesor şi a rănit alte cinci persoane într-o şcoală din Sao Paulo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.