Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă, într-un depozit de petrol, la Sevastopol, portul de ataş al Flotei ruse la Marea Neagră, însă nu s-a soldat cu victime, anunţă autorităţile locale, care acuză un atac cu drone, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un fum negru dens se ridica sâmbătă deasupra portului din Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

”Un incendiu este în curs la un depozit de petrol, la Golful Kazacea (...). Potrivit primelor informaţii, el a fost provocat de un atac cu dronă”, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul Sevastopolului Mihail Razvojaiev.

”Nimeni nu a fost rănit”, anunţă el.

Aproximativ 60 de pompieri au fost trimişi să lupte împotriva sinistrului, care a cuprins o suprafaţă d aproximativ 1.000 de metri pătraţi.

Incendiul ar urma să fie controlat abia sâmbătă seara, estimează guvernatorul.

”Situaţia este sub control”, dă asigurări pe Telegram Razvojaiev.

”Infracturile civile nu sunt ameninţate”, anunţă el.

Miahail Razvojaiev declară agenţiei ruse de presă RIA Novosti că patru cisterne de petrol au fost avariate în acest atac şi ”vor arde”.

Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a fost, de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022, ţinta mai multor atacuri cu drone - aeriene şi navale.

La jumătatea lui aprilie, autorităţile au anunţat anularea sărbătorilor de 1 mai şi 9 mai - data oficială a sfârşitului Celui de-al Doilea Război Mondial în Rusia - în peninsula ucraineană, evocând ”probleme de securitate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.