Autorităţile daneze au anunţat joi că au arestat patru actuali şi foşti angajaţi ai serviciilor de informaţii cu privire la ”divulgări” ale unor documente confidenţiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei ”sunt acuzaţi, între altele, de faptul că au încălcat secţiunea 109(1) a Codului Penal prin divulgarea fără autorizaţie a unor informaţii extrem de confidenţiale provenind de la serviciile de informaţi”, a anunţat într-un comunicat PET.

Acuzaţii riscă până la 12 ani de închisoare.

Aceste persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită, ”sunt actuali şi foşti angajaţi ai două dntre serviciile de informaţii”, şi anume ai serviciului de siguranţă PET şi ai serviciului militar danez de informaţii FA, precizează PET.

Aceste arestări au fost operate miercuri, în colaborare cu poliţia, iar percheziţii au avut loc la diverse adrese, precizează PET, fără să precizeze unde anume.

Ancheta este în curs, precizează PET, care subliniază că nu furnizează alte informaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.