Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), partidul din care provine preşedinta Maia Sandu, a transmis că a luat act de demisia premierului Natalia Gavriliţa şi a anunţat că sprijină şi va asigura formarea unui nou guvern „care se va concentra pe provocările de securitate şi dezvoltare economică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Igor Grosu, preşedintele PAS, a mulţumit premierului demisionar şi a evidenţiat meritele guvernului său într-o postare pe Facebook:

„În ultimul an, ţara noastră s-a confruntat cu mai multe crize fără precedent, cu ameninţări de ordin economic, social, energetic şi chiar existenţiale. În pofida gravităţii provocărilor, ţara a fost guvernată responsabil, cu multă atenţie, cu muncă dedicată. Mulţi au vrut ca Moldova să cadă, însă graţie acestui guvern, graţie doamnei Gavriliţa şi echipei, în ţara noastră a fost menţinută pacea şi stabilitatea. Datorită eforturilor Guvernului, am asigurat ţara cu energie, am identificat ajutor financiar crucial de la partenerii noştri internaţionali, am acordat compensaţii şi majorări pentru a fi alături de oameni. Mulţumim mult, Natalia”, a scris Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, pe pagina sa de Facebook. după ce premierul Natalia Gavriliţa, care este membru PAS, şi-a anunţat, vineri, demisia.

Şi Natalia Gavriliţa a menţionat tema securităţii, când şi-a demisia: „Echipa cu care am lucrat la Guvern a fost o echipă cu expertiză în domeniul de dezvoltare economică. Acum prioritatea este securitatea”, a afirmat Gavriliţa.

La rândul său, preşedinta Maia Sandu i-a mulţumit premierului demisionar şi a anunţat că va avea consultări cu partidele parlamentare, urmând a desemna un candidat la funcţia de premier, conform procedurilor.

Premierul desemnat va avea apoi la dispoziţie 14 zile pentru a-şi forma echipa şi programul de guvernare cu care va merge în Parlament pentru a obţine votul de învestitură. Cum PAS are majoritate confortabilă în Parlament, noul guvern nu va avea probabil probleme pentru a intra cât mai curând în funcţie.

Demisia premierului Natalia Gavriliţa şi menţionarea insistentă a temei securităţii vine după ce joi, la Bruxelles, preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus liderilor din UE că a informat-o pe preşedinta Maia Sandu că serviciile ucrainene de spionaj au descoperit un plan al ruşilor de a destabiliza Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Zelenski a informat-o pe Maia Sandu că spionajul ucrainean a depistat un document rusesc cu un plan de destabilizare a R. Moldova / SIS confirmă / Ce le-a spus preşedintele Ucrainei liderilor UE / Precizările Preşedinţiei de la Chişinău - VIDEO

 

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.