Partidul de guvernământ din Ungaria a instalat luni panouri publicitare care o defăimează pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, fiind pentru prima dată când face din ea o ţintă personală, dar campania este similară cu cea împotriva predecesorului său în funcţie, ceea ce a provocat furia Bruxelles-ului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Panourile publicitare, instalate peste noapte pentru a lansa o campanie pentru alegerile europarlamentare din iunie anul viitor, o înfăţişează pe Ursula von der Leyen alături de Alex Soros, fiul filantropului liberal de origine maghiară George Soros, o ţintă permanentă a ostilităţii din partea partidului Fidesz al lui Viktor Orban.

"Să nu dansăm pe muzica lor", este sloganul acestei campanii.

Soros este evreu, iar unii critici consideră că rolul central pe care îl joacă în propaganda Fidesz este o dovadă de antisemitism, lucru pe care Fidesz îl neagă cu tărie.

Panouri publicitare similare care îl arătau pe predecesorul în funcţie al Ursulei von der Leyen, Jean-Claude Juncker, alături de bătrânul Soros, au atras un reproş din partea Bruxelles-ului în 2019. Fidesz le-a dat jos după ce principalul grup de centru-dreapta al Parlamentului European, PPE, a ameninţat că va expulza partidul maghiar. Fidesz a părăsit PPE doi ani mai târziu.

Viktor Orban, al cărui guvern încearcă să deblocheze fonduri europene de miliarde de euro suspendate de Bruxelles din cauza politicilor Fidesz, a declarat sâmbătă că Ungaria "trebuie să spună NU actualului model european construit la Bruxelles".

CITEȘTE ȘI Viktor Orban: Ungaria trebuie să schimbe Uniunea Europeană, nu să o părăsească

Este de aşteptat ca Ungaria să fie un punct de interes major al următorului summit al UE de la jumătatea lunii decembrie, fiind ţara UE care simpatizează cel mai mult cu Rusia şi care se împotriveşte planurilor de a oferi Ucrainei o cale de aderare la blocul comunitar.

Viktor Orban a trimis vineri un sondaj de opinie maghiarilor în care îi întreabă dacă UE ar trebui să aloce mai multe fonduri Ucrainei şi să îi acorde statutul de membru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.