Partidul Laburist (opoziţie) va propune un guvern minoritar, după ce Partidul Conservator al premierului Theresa May nu a reuşit să obţină majoritatea în Parlament, în urma alegerilor legislative anticipate de joi, a anunţat vineri un purtător de cuvânt pe probleme financiare al formaţiunii, John McDonnell, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

May luptă, vineri, să-şi păstreze funcţiile, după ce britanicii au pedepsit-o, refuzând să-i acorde un mandat mai puternic, aşa cum le-a cerut, pentru a negocia Brexitul şi slăbindu-i, din contră, puterea.

Ea a anunţat că îşi va folosi dreptul de premier în exerciţiu de a încerca să formeze un guvern.

Era neclar însă dacă are susţinerea necesară să facă acest lucru.

”Vom ieşi în faţă pentru a ne servi ţara şi vom forma un guvern minoritar, iar motivul acestui lucru este că eu nu cred că Partidul Conservator este stabil”, a declarat McDonnell pentru BBC.

”Eu nu cred că premierul este stabil”, a spus el.

”Nu vreau să insult, dar cred că ea (May) este un premier falit (lame duck, în engleză)”, a mai declarat elpentru BBC Radio.

McDonnell a respins totodată ideea formării vreunei coaliţii cu vreun partid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.