Partidul Social Democrat la putere în Suedia şi-a dat acceptul, duminică, pentru o candidatură la NATO, deschizând astfel calea depunerii de către guvern a unei cereri de aderare, împreună cu Finlanda, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o reuniune extraordinară care a avut loc duminică, conducerea formaţiunii a decis că partidul va “contribui la o candidatură a Suediei la NATO”, se arată într-un comunicat al social-democraţilor din Suedia.

Partidul a precizat însă că se opune instalării unor baze permanente ale NATO şi armelor nucleare pe teritoriul suedez, ceea ce nu reprezintă o cerinţă pentru aderarea la alianţă.

Premierul suedez social-democrat Magdalena Andersson a declarat că o candidatură la NATO împreună cu Finlanda este cea mai bună soluţie pentru Suedia. Andersson va merge luni în parlament pentru a se asigura că va exista o largă susţinere parlamentară pentru o candidatură la NATO. “Apoi vom putea lua o decizie în guvern”, a afirmat ea.

Tot duminică, Finlanda şi-a anunţat candidatura “istorică” la NATO, înainte de o reuniune în Suedia în vederea unei prealabile cereri de aderare simultană a celor două ţări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.