Partidul Conservator aflat la putere în Marea Britanie a fost exonerat miercuri de acuzaţiile de fraudă privind finanţarea campaniei a 30 de deputaţi, în 2015, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul General a ajuns la concluzia că, deşi deconturile partidului nu au fost exacte, nu există „dovezi suficiente” pentru a dovedi că vreun candidat sau agent a comis în mod intenţionat o fraudă.

Astfel, Parchetul a decis să nu formuleze acuzaţii în continuare.

Aproximativ 30 de deputaţi şi asistenţii lor erau vizaţi de o anchetă privind decontarea ilegală a cheltuielilor de campanie.

Liderul Partidului Conservator, premierul Theresa May, a admis că formaţiunea a comis greşeli legate de cheltuieli, dar a salutat concluzia că niciun candidat „nu a făcut nimic greşit”.

La scrutinul din 2015, Conservatorii, conduşi de David Cameron, au sfidat toate estimările şi au obţinut o majoritate absolută de 12 mandate în Parlament.

Comisia Electorală a impus în martie o amendă de 70.000 de lire sterline (83.000 de euro) Partidului Conservator, pentru că nu a respectat normele în materie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.