Partiduluii Brexitului al lui Nigel Farage a obţinut o victorie în alegerle europene de joi, potrivit primelor rezultate oficale, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rezultatelor de la secţiile de votare din nord-estul Angliei, prima dintre cele 12 regiuni care le-a prezentat, formaţiunea pe care Farage a înfiinţat-o cu doar câteva săptămâni în urmă a obţinut 39% din voturile exprimate.

Partidul laburist (Labour), care a dominat în mod tradiţional această regiune, a obţinut 19% din voturile exprimate, un scor mai mic decât în 2014.

Liberal-Democraţii (Lib-Dem) proeuropeni, care au făcut campanie în favoarea opririi Brexitului, şi-au dublat scorul (17%).

Partidul Conservator (Tories) a obţinut 7% din voturile exprimate, cu un punct procentual mai puţin ca Verzii.

Mulţi alegători britanici par că au folosut scrutinul european drept mijloc de protest faţă de impasul Brexitului, comentează AP.

Pe de altă parte, partidul lui Farage este creditat cu o victorie largă, urmat de Lib-Dem, potrivit unei estimări BBC.

Potrivit acestei estimări, conservatorii sunt creditaţi cu 10-12% din voturile exprimate (24% în 2014).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.