Parlamentul nord-coreean va avea următoarea sesiune în septembrie, pentru a discuta noi legi şi subiecte legate de organizare, a anunţat luni presa de stat din Coreea de Nord, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legislativul nord-coreean se reuneşte doar o dată sau de două ori pe an, de cele mai multe ori pentru sesiuni de o zi, pentru a aproba bugete sau a lua alate decizii considerate necesare de Partidul Muncitoresc.

“A şaptea sesiunii a celei de-a 14-a Adunări populare supreme va fi convocată la Pyongyang în 7 septembrie”, a precizat KCNA, adăugând că parlamentarii vor discuta despre adoptarea legii pentru dezvoltare rurală socialistă şi a legii pentru amenajare peisagistică, precum şi subiecte de organizare.

Reuniunile sunt urmărite îndeaproape de observatori pentru a se detectaa orice schimbare de politică economică sau remaniere la nivel înalt. Nu se ştie dacă la sesiune va fi prezent şi Kim Jong-un. Liderul nord-coreean a lipsit de la precedenta sesiune, din februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.