Parlamentul finlandez a votat în favoarea cererii de aderare a naţiunii nordice la NATO, cu 188 de voturi pentru şi 8 împotrivă. Anunţul Finlandei vine în contextul în care Casa Albă a comunicat că preşedintele finlandez, Sauli Niinisti, şi premierul suedez, Magdelena Andersson, se vor întâlni joi cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, să discute despre cererile lor de aderare la NATO, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea a fost adoptată cu 188 de voturi pentru şi 8 împotrivă.

”Parlamentul sprijină cererea Finlandei de aderare la NATO. Parlamentul a adoptat poziţia în conformitate cu raportul Comisiei pentru Afaceri Externe, cu 188 de voturi pentru şi 8 împotrivă”, a transmis Parlamentul finlandez pe contul oficial de Twitter.

Finlanda urmează să semneze o cerere oficială şi să o depună la sediul NATO în zilele următoare, alături de Suedia, al cărui Guvern a anunţat, marţi, că va solicita aderarea la Alianţa Nord-Atlantică.

Anunţul Parlamentului Finlandei vine în contextul în care Casa Albă a comunicat că preşedintele finlandez, Sauli Niinisti, şi premierul suedez, Magdelena Andersson, se vor întâlni joi cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, pentru a discuta despre cererile lor de aderare la NATO.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.