Parlamentul Finlandei a anunţat că site-ul său este vizat într-un atac informatic, în contextul în care această ţară nordică aşteaptă ratificarea aderării sale la NATO, după ce Rusia a invadat Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un atac de negarea serviciului (DDoS) este în curs împotriva site-ului Parlamentului”, a anunţat marţi într-un comunicat Parlamentul.

Atacul, care constă în blocarea unui serviciu, a început marţi, către ora locală 14.30 (şi ora României), şi a încetinit sau blocat accesul la site, se arată în comunicat.

După câteva ore, nicio informaţie nu a fost oferită cu privire la presupuşii autori ai atacului.

”Parlamentul ia măsuri să limiteze atacul”, subliniază el în comunicat.

La sfârşitul lui iulie, agenţia finlandeză de ştiri STT a fost ţinta unui atac cibernetic care a compromis, timp de mai multe zile, difuzarea articolelor şi imaginilor.

În aprilie, site-urile Ministerului Apărării şi Guvernului finlandez au fost ţinta unor atacuri cibernetice, însă problemele au fost soluţionate rapid.

În mai, Serviciile finlandeze de Securitate şi Informaţii (SUPO) au avertizat că Rusia ”vrea” să influenţeze porcesul aderării Finlandei la NATO şi că sunt de aşteptat ”diverse tentative” în acest sens.

Directorul SUPO Antti Pelttari a avertizat că Finlanda urmează să se confrunte cu ”un număr tot mai mare” de atacuri cibernetice.

Atacurile de negarea serviciului (DDoS) ”încearcă să lase impresia că societatea este paralizată, însă nu sunt capabile să provoace pagube adevărate”, declara el în aprilie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.