Parlamentul European a lansat un site, disponibil în toate limbile oficiale ale UE, care conţine toate rezultatele alegerilor europene trecute şi le va oferi şi pe cele de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Site-ul rezultate-alegeri.eu va fi actualizat în timp real în noaptea alegerilor cu rezultate de ansamblu de pe întreg teritoriul Uniunii, inclusiv rezultate naţionale separate, pe măsură ce detalii sunt transmise de autorităţile naţionale.

Platforma conţine componenţa tuturor Parlamentelor Europene trecute, începând din 1984, defalcări în funcţie de partide naţionale şi grupuri politice, începând cu 1979, şi rezultate la nivel naţional, începând cu 2009. Site-ul oferă, de asemenea, informaţii cu privire la tendinţe în alegerile europene, de exemplu referitor la echilibrul de gen.

Aici pot fi comparate date dintre diferite alegeri. Utilizatorii pot explora posibile coaliţii parlamentare cu ajutorul „calculatorului majorităţii”, odată ce primele estimări oficiale vor fi puse la dispoziţie pe 26 mai.

Pot fi descărcate foi de calcul în format open data (json, xml şi csv) şi formate grafice (jpg şi png).

„Vor fi efectuate teste pe 25 aprilie, 7 mai şi 14 mai pentru a ne asigura de funcţionarea corectă a transmisiei, recepţiei şi a altor funcţii”, au transmis vineri reprezentanţii PE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.