Parlamentul catalan a respins marţi prin vot decizia Curţii Supreme din Spanai prin care fostul lider catalan, Carles Puigdemont şi alţi cinci politicieni pro-independenţă erau suspendaţi din funcţie, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, parlamentul a aprobat o moţiune prin care toţi cei şase membri ai parlamentului care au fugit din Spania sau sunt în închisoare să îşi aloce drepturile de vot către un alt membru de partid, conform unui purtător de cuvânt al parlamentului catalan.

În iulie, Curtea Supremă a Spaniei i-a suspendat din funcţie pe Puigdemont şi ceilalţi politicieni separatişti din cauza rolului pe care l-au jucat în organizarea referendumului din 1 octombrie 2017.

Sâmbătă au avut loc ciocniri între poliţie şi separatişti catalani, în centrul Barcelonei, la o manifestaţie organizată în semn de protest faţă de un nou marş al poliţiei spaniole, care cerea salarii mai mari.

Decizia de marţi a parlamentului catalan vine la o zi după ce poliţia a intervenit pentru a împrăştia, în faţa clădirii parlamentului catalan, mii de persoane care au mărşăluit pentru a aniversa un an de la referendumul pentru independenţă.

Madridul a numit ca fiind ilegal referendumul pentru independenţa Cataloniei din octombrie 2017 şi în decembrie au fost organizate noi alegeri care au fost câştigate însă tot de separatişti.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.