Parlamentarii pakistanezi l-au ales marţi după-amiază ca premier interimar pe ministrul Petrolului, Shahid Khaqan Abbasi, după ce magistraţii supremi au decis săptămâna trecută că Nawaz Sharif nu mai poate ocupa nicio funcţie publică şi nu mai poate conduce Guvernul de la Islamabad, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Formaţiunea de guvernământ doreşte un interimat scurt pentru ministrul Petrolului, întrucât funcţia ar urma să fie preluată de către fratele fostului premier, Shahbaz Sharif, care a fost desemnat succesor chiar de către Nawaz Sharif.

Shahbaz Sharif conduce în acest moment executivul provincial din Punjab, cea mai bogată provincie din Pakistan. Însă, acesta trebuie să câştige o serie de alegeri legislative suplimentare pentru a fi eligibil pentru conducerea Guvernului de la Islamabad.

Abbasi a primit 221 de voturi ”pentru” în Adunarea Naţională, acesta fiind cunoscut drept un loialist a lui Nawaz Sharif.

De asemenea, noul premier interimar i-a mulţumit pentru vot lui Nawaz Sharif şi a respins acuzaţiile că este un simplu înlocuitor al lui Shahbaz Sharif.

”Ei spun: oh, e aici doar pentru 45 de zile. Iar eu spun, aş putea să fiu aici pentru 45 de zile sau 45 de ore, dar nu sunt aici ca să ţin scaunul cald”, a declarat noul premier interimar al Pakistanului.

Abbasi şi-a exprimat dorinţa de a colabora la mai multe proiecte în timpul scurtului său interimat la conducerea Guvernului.

Liderii opoziţiie au nominalizat mai mulţi candidaţi pentru interimat, dar Liga Musulmană din Pakistan - Nawaz (PML-N) deţine o majoritate confortabilă în Adunarea Naţională.

Parlamentarii puterii au scandat numele lui Nawaz Sharif după alegerea ca interimar a fostului său ministru al Petrolului.

Nawaz Sharif a demisionat la finele săptămânii trecute de la conducerea executivului, după ce magistraţii supremi l-au declarat incompatibil pentru a ocupa o funcţie publică în urma unor acuzaţii grave de corupţie legate de companiile off-shore deţinute de copii săi şi a căror existenţă a fost dezvăluită de scurgerea de informaţii Panama Papers. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.