Mai multe grupuri de bărbaţi tineri, având feţele acoperite, unii dintre ei înarmaţi cu bâte şi topoare, au creat haos pe străzile din centrul Parisului sâmbătă, dând foc la mai multe maşini şi clădiri, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii au dat foc inclusiv la o dubă a poliţiei şi au răsturnat alte maşini, în apropierea hotelului Ritz şi a restaurantelor de lux din zona Arcului de Triumf. În apropiere de Ritz, protestatarii au adunat mai mulţi brazi de Crăciun de pe străzi şi le-au dat foc în mijlocul străzii. Mai mulţi tineri au încercat să spargă geamurile magazinului Apple de pe Champs Elysee care s-a deschis acum câteva săptămâni. Un butic de pe Rue Rivoli a fost spart.

Poliţia a precizat că printre cei 5.000 de protestatari din mişcarea „vestelor galbene” s-au infiltrat şi câteva sute de extremişti de stânga şi de dreapta. „Suntem într-o stare de revoltă, nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat Jeanne d’Hauteserre, primarul din districtul al optulea al Parisului, din apropierea Arcului de Triumf.

Odată cu venirea serii, din ce în ce mai multe maşini răsturnate în flăcări au putut fi văzute în apropierea Arcului de Triumf, iar o puşcă de asalt a fost furată de protestatari dintr-o dubă a poliţiei. În jurul staţiei Saint Lazare, geamurile unei bănci au fost sparte înainte ca poliţia să împrăştie protestatarii. O filială a unei companii de asigurări a fost vandalizată, protestatarii scriind pe clădire: „Macron la închisoare”.

Poliţia a informat că 205 persoane au fost arestate, iar cel puţin 92 au fost rănite.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat la o conferinţă de presă din Buenos Aires, după summit-ul G20: „Nicio cauză nu justifică atacuri asupra forţelor de securitate, magazine vandalizate, clădiri publice sau private incendiate, pietoni sau jurnalişti ameninţaţi”.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de creşterea preţurilor la carburanţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.