Părinţii lui Daniel Pearl au contestat la Curtea Supremă din Pakistan achitarea celor patru bărbaţi implicaţi în uciderea jurnalistului în 2002, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pearl, care lucra pentru Wall Street Journal ca responsabil al biroului din Asia de Sud al jurnalului, a fost răpit şi decapitat în 2002, la Karachi (Pakistan).

“Cerem dreptate nu doar pentru fiul nostru, ci şi pentru toţi prietenii noştri dragi din Pakistan, pentru ca ei să trăiască într-o societate fără violenţă şi teroare şi să îşi crească copiii în pace şi armonie”, a afirmat tatăl jurnalistului unis, Judea Pearl.

Faisal Siddiqi, avocatul familiei Pearrl, a spus că decizia de eliberare “a bărbaţilor implicaţi în uciderea lui Pearl este o eroare judiciară”.

Luna trecută, Înalta Curte din Sindh a anulat condamnarea la moarte a bărbatului considerat principalul vinovat de uciderea lui Daniel Pearl. Au fost achitaţi şi trei complici ai acestuia, care erau condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Cei patru ar fi trebuit să iasă din închisoare după decizia din 2 aprilie a instanţei, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Bărbaţii au fost rearestaţi în baza unei legi care le permite autorităţilor să reţină pe oricine considerat un pericol public.

Daniel Pearl a fost răpit la Karachi la 23 ianuarie 2002, iar o lună mai târziu consulatului SUA i-a fost predată o înregistrare video în care era prezentată decapitarea jurnalistului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.